Упис у први разред школске 2022/23. године

Поштовани родитељи (и други законски заступници ученика),
Према чл. 18. Закона о основама система образовања и васпитања у први разред се уписују деца рођена 2015. године и деца рођена до 28.02.2016. год. Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе, за школску 2022/2023. годину обавити у времену од 01. априла 2022. до 31.маја 2022.

Приликом уписа потребна су следећа документа:
1. Доказ о територијалној припадности (или лична карта родитеља)
2. Потврда о здравственом стању детета (ако иста није унета у систем од стране надлежног дома здравља)
3. Извод из матичне књиге рођених (читка копија ако је поседујете или ће школа исти извадити по службеној дужности)
4. Уверење о завршеном припремном предшколском програму

Изузетно у први разред основне школе могу да се упишу и деца рођена до 31. августа 2016. године (старости од 6 до 6 и по година) за шта је потребан писмени захтев родитеља уз копију извода из матичне књиге рођених.

Заказивање термина за тестирање и упис ученика се може извршити путем еУправе или директним обраћањем школи.

Заказивање путем еУправе
Заказивање термина за тестирање и упис ученика може се извршити путем еУправе (https://euprava.gov.rs/). Овај начин заказивања ће бити доступан родитељима од 21. марта до 28. маја 2022. године.
Потребно је да:
– Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
– Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Заказивање термина директним обраћањем школи

За заказивање термина можете се обратити телефоном секретару ОШ ,,Мајка Југовића“ на број 011 3076301 од 10.00 до 12.00 часова.

Документација за упис

Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику – подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да родитељ донесе потврду о извршеном лекарском прегледу у школу. Препорука је да родитељи, уколико имају, понесу копију извода из матичне књиге за дете.


С поштовањем,
Ана Лукић, директор ОШ ,,Мајка Југовића“

i

Повезане вести

Обавештење за родитеље

У јучерашњем трагичном догађају у ОШ„Владислав Рибникар” Београд изгубили смо наше ученике и запосленог у тој школи. У тренутку тешком за целу заједницу, важно је да се потрудимо да у школама обезбедимо заједништво и усаглашено деловање како бисмо спречили...