Упис у први разред школске 2023/24. године

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е      

  О УПИСУ ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД

  ОШ “МАЈКА ЈУГОВИЋА”

  ШКОЛСКЕ  2023/24.ГОДИНЕ

  Градски парк 9, Тел: 307-63-01

Адреса сајта: www.majkajugovica.edu.rs

У први разред школске 2023/2024. године уписују се деца рођена 2016. године и деца рођена у јануару и фебруару   2017. године.

Упис ученика у први разред школске 2023/2024. године почиње 1. априла и траје до 31. маја 2023. године. Заказивање термина за тестирање и упис ученика се може извршити путем еУправе или директним обраћањем школи.

Заказивање путем еУправе

Заказивање термина за тестирање и  упис ученика може се извршити путем еУправе (https://euprava.gov.rs/). Овај начин заказивања ће бити доступан родитељима од 21. марта до 28. маја 2023. године.

Потребно је да:

–          Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

–          Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Zamenite i Dokumentaciju potrebnu za upis sledećim tekstom:

Документација за упис

Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном

облику – подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да родитељ донесе потврду о извршеном лекарском прегледу у школу. Препорука је да родитељи, уколико имају, понесу копију извода из матичне књиге за дете.

Изузетно у први разред основне школе могу се уписати и деца рођена до 31. августа 2017. године (старости од 6 до 6 и по година)за шта је потребан писмени захтев родитеља  уз копију извода из матичне књиге рођених. Захтев се подноси секретару школе од 01. априла 2023. године и заказује провера спремности за полазак у школу коју врши психолог.

Организујe се пет група продуженог боравка (за ученике првог и за ученике другог разреда)

–              Ученици првог разреда наставу похађају само у преподневној смени;

–              Италијански језик се учи од петог разреда;

–              Савремена фискултурна сала и спортски терени,информатички кабинет,ограђено школско двориште,опремљена библиотека са читаоницом.

Важно:

Родитељи ученика који територијално не припадају школи у складу са законом подносе захтев за упис школи до 1.2.2023 године и без поднесеног захтева не могу заказати термин за тестирање и упис.

Позивамо Вас да дођете у школу и упознате се са условима у којима ће ваше дете учити и боравити!

У Земуну, јануар, 2023.                                                                     

                                                                                                                Директор школе

                                                                                               ____________________

                                                                                                    Лукић Ана

i

Повезане вести

Дружење са писцем у школи

Дружење са писцем у школи

У нашој школи је гостовао писац Радислав Јовић на велико одушевљење деце и учитеља. Представио је своје две збирке песама ученицима другог и трећег разреда, а имали смо прилику да се упознамо и са новим књигама које су издате прошле године. Добили смо књигу "Петао...

Читалачка значка 2023/2024.

Читалачка значка 2023/2024.

Церемонија доделе диплома награђеним ученицима у манифестацији "Читалачка значка 2024." одржана је 21. маја 2024. године у Канцеларији за младе. Било је рецитовања, песме и игре, а специјални гост био је наш познати песник Мирослав Кокошар. Диплому Велики Поштовани...