Упис у први разред школске 2023/24. године

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е      

  О УПИСУ ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД

  ОШ “МАЈКА ЈУГОВИЋА”

  ШКОЛСКЕ  2023/24.ГОДИНЕ

  Градски парк 9, Тел: 307-63-01

Адреса сајта: www.majkajugovica.edu.rs

У први разред школске 2023/2024. године уписују се деца рођена 2016. године и деца рођена у јануару и фебруару   2017. године.

Упис ученика у први разред школске 2023/2024. године почиње 1. априла и траје до 31. маја 2023. године. Заказивање термина за тестирање и упис ученика се може извршити путем еУправе или директним обраћањем школи.

Заказивање путем еУправе

Заказивање термина за тестирање и  упис ученика може се извршити путем еУправе (https://euprava.gov.rs/). Родитељи сами бирају између понуђених термина за тестирање.Овај начин заказивања ће бити доступан родитељима од краја марта до краја маја 2023. године.

Заказивање термина директним обраћањем школи

За заказивање термина можете се обратити телефоном секретару ОШ ,,Мајка Југовића“  на број  011 307 63 01 од 10.00-12.00 часова. 

Документација за упис

Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном

облику – подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да родитељ донесе потврду о извршеном лекарском прегледу у школу. Ипак препорука је да родитељи, уколико имају, понесу копију извода из матичне књиге за дете и копију лекарске потврде  јер је потребно време да здравствена установа убаци документ у систем.

Изузетно у први разред основне школе могу се уписати и деца рођена до 31. августа 2017. године (старости од 6 до 6 и по година)за шта је потребан писмени захтев родитеља  уз копију извода из матичне књиге рођених. Захтев се подноси секретару школе од 01. априла 2023. године и заказује провера спремности за полазак у школу коју врши психолог.

Организујe се пет група продуженог боравка (за ученике првог и за ученике другог разреда)

–              Ученици првог разреда наставу похађају само у преподневној смени;

–              Италијански језик се учи од петог разреда;

–              Савремена фискултурна сала и спортски терени,информатички кабинет,ограђено школско двориште,опремљена библиотека са читаоницом.

Важно:

Родитељи ученика који територијално не припадају школи у складу са законом подносе захтев за упис школи до 1.2.2023 године и без поднесеног захтева не могу заказати термин за тестирање и упис.

Позивамо Вас да дођете у школу и упознате се са условима у којима ће ваше дете учити и боравити!

У Земуну, јануар, 2023.                                                                     

                                                                                                                Директор школе

                                                                                               ____________________

                                                                                                    Лукић Ана

i

Повезане вести

КОЛЕКТИВНА ОТВОРЕНА ВРАТА

Поштовани родитељи, Подсећамо вас да су у уторак, 29.11.2022. године друга колективна отворена врата. КОЛЕКТИВНА ОТВОРЕНА ВРАТА НАСТАВНИКТЕРМИНЗоран Гужвић18-19 часоваЈасмина Срдановић18-19 часоваДрагана Пранић18:45 – 19:45 часоваМирјана Милић18:45 – 19:45...

ПРИПРЕМА ДЕТЕТА ЗА ПОЛАЗАК У ПРВИ РАЗРЕД

ПРИПРЕМА ДЕТЕТА ЗА ПОЛАЗАК У ПРВИ РАЗРЕД

Полазак детета у школу представља важан тренутак у животу сваке породице и као такав изазива низ промена. Прелазак из једне развојне фазе у другу, носи са собом низ турбуленција и изазова, а да би промене биле мање бурне, важна је фаза припреме пре преласка на следећи...