Почетак другог полугодишта школске 2020/21. године

14 . 01 . 20

Поштовани родитељи (и други законски заступници ученика),

Настава у другом полугодишту почиње у понедељак 18. јануара 2021. године.

На основу одлуке Кризног штаба (11.01.2021) настава ће се организовати у складу са Стручним упутством за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2020/2021. години и на основу Правилника о посебном програму образовања и васпитања.

У име колектива ОШ ,,Мајка Југовића“ и своје лично име желим вам много здравља у наредном периоду као и успешан наставак школске године вашој деци.

Организација рада у млађој смени (1-4. разред)

У првој наставној недељи наставу у школи похађају ученици А групе од 8.00 часова и Б групе (10:45). Продужени боравак за ученике ће почети са радом у понедељак 18. јануара 2021. године. Ученици имају могућност похађања наставе искључиво на даљину на основу одлуке родитеља. У тој ситуацији оцењивање постигнућа ученика, остварености циљева и исхода обавља се у школи.

Организација рада у старијој смени (5-8. разред)

У првој наставној недељи ученици групе A похађају наставу у школи у понедељак, среду и петак са почетком у 13:00 часова. Наставу на даљину имају у уторак и четвртак. Ученици Б групе похађају наставу у школи у уторак и четвртак, а наставу на даљину имају у понедељак, среду и петак. Ученици имају могућност похађања наставе искључиво на даљину на основу одлуке родитеља. У тој ситуацији оцењивање постигнућа ученика, остварености циљева и исхода обавља се у школи. Настава се одвија искључиво у послеподневној смени. Одељења се деле у две групе (А,Б) од по највише 15 ученика. Часови трају 30 минута. На крају сваке радне недеље мења се редослед долазака у школу и праћења наставе од куће по данима.

Обавезе родитеља пре доласка ученика у школу

1.Пре доласка у школу родитељ/старатељ треба да измери температуру детету – у случају повишене температуре не доводи дете у школу и обавештава одељењског старешину.

2. Родитељ/старатељ има обавезу да обезбеди заштитну маску за своје дете.

3. У случају да постоји сумња на заразу вирусом КОВИД-19 ученика или члана породице, као и у случају потврђене заразе вирусом КОВИД-19 (позитиван налаз пцр теста), ученик не долази у школи и прати наставу (у складу са здравственим стањем) на даљину.

Процедура за родитеље/старатеље приликом уласка у школу

1. Родитељи/старатељи доводе децу до улаза у школску зграду (при довођену и одвођењу деце).

2. Родитељи/старатељи могу долазити у школу у терминима одређеним за пријем родитеља и уз потпуно поштовање прописаних хигијенских мера. За ванредне доласке у школу (школско двориште и зграду) неопходно је заказати термин са одељењским старешином.

3.Родитељ/старатељ носи маску која прекрива уста и нос.

4. Дезинфикује руке на улазу препаратом на бази алкохола (70%).

5. Прелази преко постављене дезобаријере за обућу.

6. Минимално се задржава – размена информације са запосленим у школи који је задужен за пријем ученика.

Обавезе ученика током боравка у школи

Ученици долазе у школу искључиво у терминима који су предвиђени за њихову групу.

Ученици носе заштитну маску. Заштитна маска може бити хируршка, епидемиолошка или платнена. Ученици могу да скину маску током трајања часа док седе у клупи.

Током боравка у школи забрањено је било какво окупљање ученика у већим групама у било ком делу школе. Уколико се ученик не осећа добро у току боравка у школи (повишена телесна температура и сл.) јавља је одељењском старешини или дежурном наставнику уз чије ће присуство, у посебној просторији, сачекати долазак родитеља/старатеља.

Молимо вас да се у потпуности придржавате прописаних мера како бисмо сачували здравље ученика и запослених. Хвала на разумевању.

С поштовањем,
Ана Лукић, директор ОШ „Мајка Југовића”

i

Повезане вести

Дружење са писцем у школи

Дружење са писцем у школи

У нашој школи је гостовао писац Радислав Јовић на велико одушевљење деце и учитеља. Представио је своје две збирке песама ученицима другог и трећег разреда, а имали смо прилику да се упознамо и са новим књигама које су издате прошле године. Добили смо књигу "Петао...

Читалачка значка 2023/2024.

Читалачка значка 2023/2024.

Церемонија доделе диплома награђеним ученицима у манифестацији "Читалачка значка 2024." одржана је 21. маја 2024. године у Канцеларији за младе. Било је рецитовања, песме и игре, а специјални гост био је наш познати песник Мирослав Кокошар. Диплому Велики Поштовани...