О БИБЛИОТЕЦИ ОШ „МАЈКА ЈУГОВИЋА“

13 . 09 . 22

Библиотека наше школе може да се похвали великим фондом књига (око 12 000). Поред обавезне лектире, пратимо и набављамо новије наслове, а посебно оне који су популарни међу нашом младом публиком. Ученици радо читају књиге, али долазе и због часописа, стрипова и рада на рачунарима који су доступни у нашој читаоници.

У библиотеци организујемо часове Библиотечке секције која је поносна на своје редовне чланове. Заједно обележавамо важне датуме кроз радионице па излажемо своје ликовне и литерарне радове. Међу њима су веома значајни: обележавање Дечије недеље, Дана школске библиотеке, Националног дана књиге, Светског дана поезије… Сваке године се одазовемо акцији „Читајмо гласно“. Такмичимо се међу собом у писању песама и бајки, исписујемо слова ћирилице различитим техникама јер тако негујемо свој језик и писмо. Учимо о писмености на нашим просторима јер сваке године обележавамо Дан словенске писмености.

За наше ђаке организујемо манифестације „Читалачка значка“, за наше писаре и илустраторе, као и „Доситејево перо“, које је прилика ђацима да се опробају у књижевној критици.

За наше ученике организујемо, сваке године, дружење са писцем. Тада се рецитује, у интеракцији са ученицима допуњавају се стихови, а постављају се и многа питања. Желимо да сазнамо више о стваралачком процесу, инспирацији, издавању књига, а писци радо одговарају деци на све што их интересује.

Због свега овог постоји потреба да се оформи овакав блог који би представљао нашу библиотеку свим овим садржајима које она нуди. Следећи постови биће извештаји са разних манифестација са сликама, коментарима библиотекара, наставника и ученика наше школе.

Библиотекар

i

Повезане вести

Дружење са писцем у школи

Дружење са писцем у школи

У нашој школи је гостовао писац Радислав Јовић на велико одушевљење деце и учитеља. Представио је своје две збирке песама ученицима другог и трећег разреда, а имали смо прилику да се упознамо и са новим књигама које су издате прошле године. Добили смо књигу "Петао...

Читалачка значка 2023/2024.

Читалачка значка 2023/2024.

Церемонија доделе диплома награђеним ученицима у манифестацији "Читалачка значка 2024." одржана је 21. маја 2024. године у Канцеларији за младе. Било је рецитовања, песме и игре, а специјални гост био је наш познати песник Мирослав Кокошар. Диплому Велики Поштовани...