О БИБЛИОТЕЦИ ОШ „МАЈКА ЈУГОВИЋА“

13 . 09 . 22

Библиотека наше школе може да се похвали великим фондом књига (око 12 000). Поред обавезне лектире, пратимо и набављамо новије наслове, а посебно оне који су популарни међу нашом младом публиком. Ученици радо читају књиге, али долазе и због часописа, стрипова и рада на рачунарима који су доступни у нашој читаоници.

У библиотеци организујемо часове Библиотечке секције која је поносна на своје редовне чланове. Заједно обележавамо важне датуме кроз радионице па излажемо своје ликовне и литерарне радове. Међу њима су веома значајни: обележавање Дечије недеље, Дана школске библиотеке, Националног дана књиге, Светског дана поезије… Сваке године се одазовемо акцији „Читајмо гласно“. Такмичимо се међу собом у писању песама и бајки, исписујемо слова ћирилице различитим техникама јер тако негујемо свој језик и писмо. Учимо о писмености на нашим просторима јер сваке године обележавамо Дан словенске писмености.

За наше ђаке организујемо манифестације „Читалачка значка“, за наше писаре и илустраторе, као и „Доситејево перо“, које је прилика ђацима да се опробају у књижевној критици.

За наше ученике организујемо, сваке године, дружење са писцем. Тада се рецитује, у интеракцији са ученицима допуњавају се стихови, а постављају се и многа питања. Желимо да сазнамо више о стваралачком процесу, инспирацији, издавању књига, а писци радо одговарају деци на све што их интересује.

Због свега овог постоји потреба да се оформи овакав блог који би представљао нашу библиотеку свим овим садржајима које она нуди. Следећи постови биће извештаји са разних манифестација са сликама, коментарима библиотекара, наставника и ученика наше школе.

Библиотекар

i

Повезане вести

КОЛЕКТИВНА ОТВОРЕНА ВРАТА, 21.2.2024.

Поштовани родитељи, 21.2.2024. године одржаће се  колективна отворена врата. КОЛЕКТИВНА ОТВОРЕНА ВРАТА, 21.2.2024. НАСТАВНИКТЕРМИНЈелена Пејовић18:00 – 19:00 часоваЈасмина Срдановић18:45 – 19:45 часоваМирјана Милић18:00 -19:00 часоваНебојша Ђурасовић18:00 -19:00...