Дечија недеља у школи

13 . 10 . 22

Обележавање Дечије недеље од 3. до 9. октобра 2022. године

ОШ „Мајка Југовића“

 Тема манифестације : ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА!?

  1. Ученици 3/1 су радионицом “Дечије игре некад и сад” обележили Дечију недељу. Упознали смо се са дечијим играма које су се играле некада, упоредили их са данашњим играма и уживали играјући се кликерима, ластишем, вијачом. Посебно су им се допале игре: Олимпијада, Црвено,бело,плаво, Шарена јаја, Пиљци,Крајцарице…

Ученици 3.разреда су трком кроз парк обележили Дечију недељу која се ове године одржава под слоганом “Шта детету треба да расте до неба”. Добро расположени уз спортско навијање добили смо и победнике:

1.Милошевић Јана III2, 2. Теодора Тадић III3 и 3. Јана Стојнић III1 у класи девојчица;

Максим Бикић III3, 2. Матеја Радовановић III3 и 3. Марко Поповић III4 у класи дечака. Честитамо!

Обележили смо Дечију недељу у библиотеци. Разговарали смо о дечијем праву на игру и слободно време. Чланови секције су размењивали игре и илустровали како они проводе слободно време.

Традиционална “Трка кроз парк” је нашим ђацима првацима била прва школска трка. Били су врло успешни у њој и поносно су учествовали! А добили су и првe дипломе!

Најбржи и награђени прваци су:

Девојчице:

Маша Карамарковић I-3

Миона Петровић I-1

Мила Пранић I-3

Дечаци:

Урош Миљковић I-3

Павле Иванковић I-2

Марко Вулић I-1 Честитамо свима на учешћу!

Током Дечје недеље ученици III2 показали су своје умеће и у изради ћилима. Радујемо се њиховој изложби!

Поводом обележавања Дечије недеље данас су нам у посету дошли другари из вртића “Абафи”.

Ученици првог разреда су се потрудили да угосте своје другаре, да се са њима забаве уз плес, песму, певање и цртање. Уживали смо са њима у свим активностима и радујемо се новим сусретима.

На ликовном конкурсу, на тему “Ја и свет око мене “, у оквиру Дечје недеље награђени су радови ученика одељења II 1, Алексеја Драгаша и Филипа Богосављева.

Наши прваци и 1/2 и 1/3 су учествовали пригодним игроказом у ревијалном делу програма поводом прославе Дечије недеље. Организована је изложба награђених ликовних радова на конкурсу ДПДЗ ” Ја и свет око мене”. Добитницама: Нини Стефановић из 1/2 и Марини Марић из 1/3 су уручене награде. Дивно је било дружење!

Поводом Дечје недеље на тему “Покажи шта знаш” ученици III2 су на часовима ликовне културе приказали свој град од рециклажних материјала, уживали у групном раду и показали да се сарадњом, толеранцијом и уважавањем различитости много постиже.

У сусрет Дечијој недељи ученици I-1 су направили своје дрво дечијих права!

Подсетили смо се која су то наша права, али и које су нам обавезе!

Са жељом да дамо допринос у остваривању идеје програма Дечије недеље, 4/1 је узело учешће на ликовном конкурсу на тему „Ја и свет око мене”.

Остале активности које су остварене:

Педагог школе и разредне старешине су  у старијој смени одржали Часове одељенског старешине у вези са правима детета и Дечијом недељом.

Сви наставници разредне наставе су учествовали у Јесењем кросу са својим ученицима и у ликовном конкурсу „Ја и свет око мене“.

Направљени су панои са темом „Дечији свет“ у одељењима четвртих разреда.

Направљени су панои и одржани часови на тему „Поруке другарства“ у одељењима трећих разреда.

i

Повезане вести

Адаптација ученика, сарадња породице и школе

Драги родитељи, Обавештавамо вас да ће се у среду, 27.9.2023. године у 18.00 часова одржати предавање за родитеље ученика првог разреда. Тема предавања је „Адаптација ученика, сарадња породице и школе“.  Гости предавачи биће сарадници из Саветовалишта за децу и...

Tрибина „Причамо са родитељима“

Радна Група за подршку менталном здрављу и сигурности младих Владе Републике Србије у оквиру Пројекта Кризне психосоцијалне подршке заједници ће током септембра и октобра организовати трибине за родитеље под називом “ Причамо са родитељима“ . Трибине ће се одржавати...